hoe verloopt een coachingtraject?

De start
We beginnen het coachingtraject met een intakegesprek. Dan stel ik vragen over waar je mee zit, waar je aan wilt werken of wat je wilt leren. En vraag ik of je wat meer wilt vertellen over school, je familie en je vrienden.

Vier of vijf coachingsessies
Dan gaan we daarna nog een aantal sessies doen, ongeveer 4 of 5, waarin we verder ingaan op jouw ingebrachte coachvraag, je dromen en je wensen. Dat kunnen we doen door:

  • praten
  • tekenen/ schilderen (op papier, stenen, schelpen)
  • kaartspellen over kwaliteiten, vaardigheden, emoties, talenten
  • een moodboard maken
  • wandelen

Kan van alles zijn, en je geeft ook altijd zelf aan of je het op die manier leuk vindt of niet. Daarnaast ga je iedere week met ‘huiswerk’ naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen en te zien of en hoe het voor je werkt.

Wanneer is het klaar?
Meestal zie je dat na een aantal sessies je je toch beter voelt en al beter in je vel gaat zitten. En dat is natuurlijk waar je het voor doet. Vaak heb je na 4 of 5 sessies wel het gevoel dat het klaar is en dat je er zelf mee verder kunt.

Je ouder(s)
Ben je jonger dan 16 jaar, dan is toestemming van beide ouders vereist en heb ik indien gewenst met de ouder(s) aan het begin een korte telefonische intake en een eindgesprek. Ik vraag eerst je toestemming voor wat ik met hen bespreek. Dus of je er oké mee bent dat ik dat met hen bespreek. En wil je dat ik iets niet vertel, dan doe ik dat niet.